Minőség
Az ősz ízei: Hagyományos húsos ételek modern köntösben
Gyógyító leves húsos csontokból
Érdekességek és tények a sertéshúsról
Blogbejgyzésünkben most felfedezheted Te is a sertéshús világát! Tarts velünk! – garantáltan megéhezel majd az olvasás végére
Ahány ország, annyi étkezési szokás – Prémium húsok a világ konyháiból
A marhahús ínycsiklandó részei, amiket ki kell próbálnod! 2. rész
A marhahús ínycsiklandó részei, amiket ki kell próbálnod! 1. rész
Ezeket a hibákat kerüld el hússütés közben - A szaftos és ízletes hús titka
Sokan mondják azt, hogy egészen egyszerűen nem sikerül olyan jó húst sütniük otthon, mint amit mondjuk egy étteremben, hiába próbálkoznak. Tény, hogy a sütés-főzés világa az apró trükkökről és praktikákról szól, és mindenkinek saját magának kell bejárni a rögös utat, amíg tökéletesít egy-egy családi fogást, Olvasd el hasznos tanácsainkat és tippjeinket arra vonatkozóan, hogy mitől lehet jobb a hús.
Mikre figyeljünk oda, ha úgy döntünk, magunkkal visszük a friss húst a nyaralásunkra?
Elérkezett az augusztus és nagyon sokan ekkorra tervezik a nyaralásukat. Ha nyaralni készülünk a családdal, néhány dologra érdemes odafigyelnünk, ha úgy tervezzük, magunkkal visszük a húst a nyaralásra. Utazásunk során az élelmiszerek biztonságos tárolása kulcsfontosságú. Különösen a húsok esetében elengedhetetlen, hogy megfelelő hőmérsékleten tartsuk őket, hogy elkerüljük a romlást és a baktériumok elszaporodását.
Prémium minőségű húsok fogyasztásának előnyei
A minőségi hús nem csak finom, de egészséges is. Fogyasztása olyan előnyökkel jár, amelyek az egész testünkre kihatnak, segítenek fenntartani jó egészségünket és vitalitásunkat.
A friss nyers húsáru ismérvei:
Nyáron alaposan meg kell vizsgálnunk a megvásárolandó húsok minőségét, hiszen ebben a melegben minden hamarabb megromlik. A nyers húsoknak frissnek és élénk színűnek kell lenniük. Kerüld az olyan húsokat, amelyek szürkés vagy barnás árnyalatúak, mert ez a színelváltozás jelzi, hogy romlásnak indultak. Előfordulhat, hogy a romlás jeleit nem látni, ilyenkor a szaga jelezheti nekünk, hogy valami nincs rendben a hússal. A ragacsos, nyálkás réteg a hús felületén is mindig legyen gyanús! Ha kellemetlen, rothadt, vagy szokatlan szagot érzel, ne vedd meg, mert ez is lehet egy romlott állapot jele.