Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A marhahús ínycsiklandó részei, amiket ki kell próbálnod! 1. rész

A marhahús ínycsiklandó részei, amiket ki kell próbálnod! 1. rész
Tudjuk, hogy a marhahús sokak kedvence, hiszen nemcsak ízletes, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár fogyasztása. Gazdag fehérjeforrás, tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mint például a vas és a B-vitaminok. A marhahús részei rendkívül finomak és sokoldalúan elkészíthetők. Igaz, hogy némelyikük hosszabb elkészítési időt igényel, de végül egy nagyon ízletes, gazdag és laktató ételt kapunk. Vágjunk is bele, és fedezzük fel együtt a Misihusi kínálatában is kapható marhahús legízletesebb részeit!

1.    Marhaszegy-oldalas és marhaoldalas


A marhaszegy és a marhaoldalas a marhahús egyik legízletesebb és legzamatosabb részei, különösen hosszú, lassú főzés esetén. A szegyből készült ételek híresek a gazdag, húsos ízükről, míg az oldalas a tökéletes választás barbecuehoz, köszönhetően a hús és a zsír tökéletes arányának.

 

Különböző elkészítési módok
Lassú főzés: A marhaszegy lassú főzése egy alacsony hőmérsékleten történik, akár 6-8 órán keresztül, hogy a hús puhává váljon és megőrizze gazdag ízét.
Barbecue: A marhaoldalas sütése grillen vagy barbecue stílusban különleges ízt ad a húsnak. Érdemes kipróbálni különböző barbecue szószokat és fűszereket is.
Füstölés: A szegyet és az oldalast füstölhetjük is, ami különleges, mély ízt ad a húsnak. A legjobb eredmény érdekében használjunk tölgyfát vagy hickory fát.

 

Húsok előkészítése, pácolás, fűszerezés
Pácolás: A szegyet és az oldalast érdemes legalább 24 órán keresztül pácolni, hogy a fűszerek és a pác alaposan átjárja a húst.
Fűszerezés: Használjunk sót, borsot, fokhagymaport, hagymaport és pirospaprikát a fűszerezéshez. Kísérletezhetünk különböző fűszerkeverékekkel is, hogy megtaláljuk a számunkra legjobb ízkombinációt.


2.    Marha hátszín


A marha hátszín az egyik legfinomabb és legkedveltebb steak, amely puha és szaftos textúrájával tűnik ki. Készíthetjük egyben sütve, steak-ként, göngyölve, töltve vagy párolva. Általában ebből a húsféléből készül a tatárbeefsteak is. Nagyszerű választás mindennapi és különleges alkalmakra egyaránt.

 

Mit készítsünk belőle?
A hátszín tökéletes választás steak készítéséhez. Vágjuk kb. 2-3 cm vastag szeletekre, és süssük közepes-magas hőmérsékleten mindkét oldalon 3-4 percig.
Hátszínből isteni pörköltet vagy ragut készíthetünk. A hús íze és puhasága kiemeli az ételt.

 

Milyen köretek és mártások passzolnak hozzá?
Grillezett zöldségek, krumplipüré, sült krumpli és friss saláta tökéletes kísérője a hátszínnek.
Mártások: Készíthetünk hozzá fokhagymás vajat, borsmártást vagy vörösbor mártást, amelyek kiemelik a hús ízét.


3.    Marhacomb


A marhacomb a marha hátsó lábainak felső, izmos része. Bontáskor ez a következő részekre oszlik: fehérpecsenye, hosszú felsál, gömbölyű felsál. Mindhárom húsféle első osztályú pecsenyehús. A marhacomb részei leginkább párolva és sütve finomak.

A sokoldalú marhacomb
Steak: A marhacombból készült steak sovány és ízletes, de hosszabb főzést igényel, hogy puha legyen.
Pörkölt: Kiváló választás pörköltekhez és ragukhoz, mivel a hosszú főzési idő alatt a hús íze és textúrája is javul.
Darált hús: A marhacomb sovány húsából nagyszerű darált húst készíthetünk, amely ideális hamburgerekhez és más ételekhez.

Ha sikerült felébresztenünk kíváncsiságodat, és szeretnéd megkóstolni csodálatos marhahús kínálatunkat, látogass el piacpontjaink egyikére! Válogass a friss húsok között, és fedezd fel a valódi ízek világát! A Misihusi weboldalán pedig meg is rendelheted a kiválasztott husikat!


 

Tartalomhoz tartozó címkék: grill Főzés Receptek Minőség