Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Natúr sertéstepertő lédig 25 dkg /cs.

1.480 Ft
Menny.:25 dkg /cs.
Cikkszám: 40200069
Gyártó: Palcsó Zoltán Kft.
A natúr tepertő kétségtelenül az egyik legízletesebb étel a világon. Ha kellemesen omlósra van sütve, és mennyeien szétolvad a szájban, az valami csoda. Lilahagymával, jóféle házi kenyérrel valóságos mámor, nem igaz? Ugye hogy te sem tudsz betelni vele? 
Egységár: 5.919,00 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Szerinted is a natúr tepertő a világ egyik legfinomabb étele? Bizony ezzel nem vagy egyedül. Sőt, el sem tudnád képzelni, hogy kis hazánkban milyen sokan rajonganak a töpörtyűnek is nevezett csemegéért!
Hogyan is lehetne ellenállni azoknak a kis mesésen omlós ízbombáknak, nem igaz? Hiszen szinte etetik magukat...

Miből készül a natúr tepertő?

Az igazi natúr tepertő a sertés zsírosabb, szalonnának, töpörtyűnek való részeiből:

  • hátszalonnából
  • a lapocka-, illetve a combborításból
  • és a töpörtyűnek való nyakrészből áll. 

Hogyan lesz tepertő a szalonnából? 

A natúr tepertő elkészítése nem lehetetlen vállalkozás, de némi rutint azért megkíván.
Már csak azért is, mert magas hőfokon kell dolgozni vele, tehát nem árt az óvatosság. Emellett pedig, ugye, az sem mindegy, hogy a végeredmény kellően átsült, omlós vagy szinte élvezhetetlen, szivacsos állagú lesz, ami ráadásul pillekönnyen és rekordsebességgel megavasodik. 
Tipp: A kedvenc tepertőd tovább eltartható, ha hűvös helyen (hűtőben), egy jól zárható, frissentartó dobozban tárolod. Magasabb hőmérsékleten ugyanis hamarabb beindulnak az oxidatív folyamatok, ami a töpörtyűnek nem tesz jót. 


No, de lássuk, hogyan is készül az ízletes, házi tepertő!

A tepertő akkor lesz igazán finom, és minden darabja egyenletesen átsült, ha a szalonnát hasonló méretű, apró kockákra vágjuk. És most jön a csavar!
Mi nem aprózzuk el: 40-50 kg szalonnakockát kezdünk melegíteni, majd a rosejblihez hasonlóan sütjük őket készre, 15 kg zsírban. A lényeg, hogy a kis darabok szinte ússzanak az edényben.
A titkos hozzávalónk pedig a tej, amiből a tejcukor a sütési folyamat során karamellizálódik, és szép színt ad a tepertőnek. 

Származási hely Magyarország
Tárolás és szállítás +15°C alatti hőmérsékleten tárolva. Minőségmegörzési idő gyártástól számított:30 nap
Összetevők Bőr nélküli sertésszalonna, Tej.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia tartalom 3457 kJ/823 kcal,
Zsír 83 g, amelyből telített zsírsavak:33 g,
Szénhidrát 0 g, ebből cukor:0 g,
Fehérje 12g,
0 g,
Élelmi rost 0 g

Ha magad készíted...

Szeretnéd te elkészíteni a család asztalára szánt tepertőt? Ha az alábbiak szerint jársz el, nagy baj már nem lehet:

  • Ha otthon készítesz tepertőt, közepes hőfokon süsd őket, a maximális tűzön való forralás nem ajánlott!
  • A kis finomságokat ajánlott folyamatosan kevergetni, de közben arra is figyelj, hogy ne törjenek össze.
  • Amint a zsír tiszta és tökéletesen átlátszó lesz, már el is készült a világ egyik legízletesebb csemegéje.

Tipp: A tepertő akkor sült készre, ha az edény falához nyomva nem sistereg. Ez a bizonyítéka annak, hogy az összes víz és zsír kisült belőle, és csak a mennyeien omlós harapnivaló maradt.
Amint láthatod, a tepertő készítése nem ördöngösség. Ha azonban nincs kedved és időd bajlódni vele, kóstold meg a Misi Husi natúr tepertőjét! 
Önmagában egy csipet sóval, lilahagymával fogyasztva egyenesen mennyei, de megállja a helyét házi töpörtyűs pogácsába sütve vagy akár tepertőkrémnek elkészítve is.

Fűszeresebb ízekre vágysz? Ne hagyd ki a Misi Husi fokhagymás tepertőjét és a fűszeres tepertőjét se!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!