Leírás és Paraméterek
Fokhagymás sós tepertő - Az igazi magyar ízélmény
Sokan ismerik a tepertőt, a magyarok egyik örökérvényű kedvencét, ami nem csak az asztalokon, de a történelmi és kulturális örökségünkben is megérdemelten kapott helyet. Mégis csak kevesen tudják, hogy többféle változatban és ízesítéssel készül. A fokhagymás sós tepertő például egyesíti a töpörtyű jellegzetes, sült ízvilágát a fokhagyma karakteres aromájával, amit egy csipet só tesz teljessé. Aranyszínű, omlós, szájban olvadó tepertőt kínálunk, pont ahogy kell, hiszen szívvel, lélekkel készítjük neked.
Az ízek tökéletes harmóniája a hagyományok ölelésében
A tepertő, amit néhol pörcnek, másutt pedig csörgének vagy kurcinának is neveznek, számtalan formában kerülhet a tányérunkra. A zsírsütés és a töpörtyű készítés művészete évszázados hagyomány a magyar konyhában. A háziasszonyok kezdetben nagy üstök, kályhák és különböző zsírsütésre alkalmas felszerelések segítségével készítették. Ma pedig akár te süthetsz tepertőt otthon, ha van hozzá elég türelmed és kiváló alapanyagod. Mindössze arra kell figyelni, hogy addig süsd, amíg aranybarnává válik és az edény falához érintve a tepertő már nem serceg.
A hagyományos, lassú eljárással, sertészsírban, közepes hőfokon, kíméletesen sütött tepertő reggelire, vacsorára vagy nassoláshoz is kiváló választás. Pár falat friss új- vagy lila hagymával és egy szelet házi kenyérrel...hmm, elképzelni sem lehet ennél finomabbat.
Most képzeld el ezt az ízélményt egy csipetnyi fokhagymás csavarral. A fokhagyma mennyei íze szinte megkoronázza a kívül leheletnyit roppanós, belül istenien porhanyós, szájban olvadó tepertőt, ezzel is egy újabb szintre emelve a már jól ismert kedvencet.
Származási hely | Magyarország |
Tárolás és szállítás | +15°C alatti hőmérsékleten tárolva. Minőségmegörzési idő gyártástól számított:30 nap |
Összetevők | Bőr nélküli sertésszalonna, fokhagymapor, étkezési só, Tej. |
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 3897kJ/928kcal, |
Zsír | 80,5g melyből telített zsírok:31,7g, |
Szénhidrát | 0,1g melyből cukrok:0g, |
Fehérje | 12,53g |
Só | 0,65g |
Hogyan készül nálunk a fokhagymás sós tepertő?
A sütés közben egy kevés tej gyönyörű színt kölcsönöz a tepertőnek és harmonikus egésszé egyesíti az alapanyagok természetes ízeit. A fokhagymás sós tepertőnk remek választás önálló csemegének és különböző ételek, például pogácsák készítéséhez is.
A tepertő hazánkban több évszázados hagyományokkal bíró étel és egyfajta ízletes összekötő kapocs is, ami generációkon átívelve teremti meg a közös étkezések meghitt pillanatait. A fokhagymás sós tepertő nem csak az ízlelőbimbóidnak, de a lelkednek is örömöt szerez. A Misi Husi változat egyszerre tölti meg a gyomrunkat, illetve a lelkünket is, és minden falattal emlékeztet arra, hogy néha a legegyszerűbb ételek tartogatják a legnagyobb ízélményeket.
Fedezd fel Misi Husi ízkavalkádját! A fokhagymás sós tepertő garantáltan felpezsdíti az ízlelőbimbóidat.