Leírás és Paraméterek
A füstölt csülök mennyei csemege. A húsvéti asztal elengedhetetlen vendége. Gondolj csak a pazar csülkös, főtt tojásos, újhagymával, illetve hónapos retekkel kiegészített, elképesztően ízletes tavaszi reggeli lakomákra.
Egy kis friss, reszelt vagy ecetes, netán majonézes tormával kiegészítve felülmúlhatatlan ízorgia.
A füstölt csülök a sertés egyik legcsodásabb része
A füstölt csülök készülhet a sertés mellső végtagjain található kisebb, és a hátsó végtagjairól származó, lényegesen nagyobb csülkökből is. Az utóbbi lényegesen elterjedtebb és népszerűbb, már csak a mérete miatt is.
A minőségi füstölt csülök elkészítési módja nem különbözik a füstölt tarja elkészítési módjától. Ez esetben is a hagyományos lassan füstölés hozza az egyedülállóan kiváló eredményt.
Mert ha igazán finom ételt akarsz enni, nem kezdesz gyors füstölésű termékekkel!
A hagyományos módon füstölt, fenséges csülökre nem csak húsvétkor van szükség
A minőségi füstölt csülök ugyanis főzve és egyben megsütve is zseniális fogás. A bableves pedig egyenesen elképzelhetetlen nélküle. Annyira, hogy a nevében is benne van: csülkös bableves.
Milyen finom is egy igazi, gazdag, sok-sok zöldséggel, méretes babbal és prémium füstölt csülökkel készült mennyei bableves, nem igaz? Megmelengeti a szívet és a lelket, kiváltképp a hidegebb őszi és téli napokon.
De ez az étel még sokkal több meglepetést is tartogat a számunkra, mint azt elsőre gondolnánk!
Szuperül passzol a leveles vagy vajas tésztából sütött, kis tormával és sajttal megspékelt tésztakoszorúba.
Széll Tamás Bocuse D'Or Europe 2016 győztes séf pedig még füstölt csülök pástétomot vagy más néven terrine-t is készített már belőle.
Szóval a felhasználási lehetőségei igen sokoldalúak. A tökéletes végeredményhez mindössze némi kreativitásra és kiváló alapanyagra van szükség!
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1637kJ/ 391kcal, |
Zsír | 29g melyből telített zsírok:11g, |
Szénhidrát | 0,5g melyből cukrok:0,5g, |
Fehérje | 16g, |
Só | 5g |
Összetevők | Csontos sertés hátsó csülök, pácsó, természetes füst. |
Tárolás és szállítás | 5-15 °C között tárolva. Minőségmegörzési idő gyártástól számított:60 nap |