Az elronthatatlan egytálételek
Az egytálételek igazi jolly jokerek a konyhában: egyszerűek, laktatóak és elronthatatlanok. Legyen szó rohanós hétköznapokról vagy egy nyugodt hétvégi ebédről, ezek az ételek mindig megállják a helyüket. Az egytálételek egyszerűsége és nagyszerűsége abban rejlik, hogy mindent egy helyre teszünk, és majd a sütő vagy a fazék elvégzi a dolgát.
Süssük össze a maradék húst besamel mártással
A kifőzött tésztát, egy kis tetszés szerinti zöldséget vagy zöldségkeveréket, a maradék húst, és a besamelt kedvenc fűszereiddel süsd össze 180 fokon, és egy teljesen új ízletes ételt kapsz. Igazán finom csavartcső tésztával, de persze bármi jó, amit otthon találsz!
Angol pásztorpite
Az angol konyha talán nem tartozik a legnagyobb kedvenceink közé, de azért akad néhány fogás, amit érdemes legalább egyszer kipróbálni. Ez a klasszikus, rusztikus étel tökéletes példája annak, hogyan lehet egyszerű alapanyagokból igazán ízletes fogást készíteni. A pásztorpite darált húsból, zöldségekből és krémes krumplipüréből áll össze egy kiadós, melengető egytálétellé, amely különösen jól esik a hűvösebb napokon. A ropogósra sült burgonyaréteg alatt bujkáló szaftos húsréteg egyszerűen ellenállhatatlan! Ha még nem próbáltad, érdemes legalább egyszer belekóstolni – garantáltan meglep majd az angol konyha ezen oldala.
A szaftos, zöldséges húsos raguból nem hiányozhat a zöldborsó, de illik hozzá az angol zeller és a sárgarépa is. A krumplipürét – amiből ne maradjon ki a szerecsendió! – pedig a ragura rétegezzük rá!
A pásztorpite húsos ragujához egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és 1 közepes finomra vágott hagymát 2-3 gerezd szeletekre vágott fokhagymával együtt párolj üvegesre. Adj hozzá 1 evőkanál paradicsompürét, fűszerezd kakukkfűvel, rozmaringgal, 2 db babérlevéllel, sóval, borssal, majd dobd rá az apróra vágott vagy ledarált húst is (kb. 500 g-ot). Pirítsd le, szórd meg a liszttel, forgasd át és öntsd fel ½ dl vörösborral és 4 dl vízzel. Ezen a ponton add hozzá a zöldségkeveréket is. Sóval, borssal, worcestershire szósszal ízesítsd, és kis lángon főzd, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A megfőtt burgonyát krumplinyomóval törd át egy tálba, adj hozzá 4 db tojás sárgáját, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsd és adj hozzá még 50 g vajat és 2 dl tejet, na meg a lereszelt sajttal együtt rövid keveréssel keverd krémesre. A krumplipürét egy kanál segítségével oszlasd el a húsos ragun úgy, hogy mindenhol teljesen fedje. Szórd meg zsemlemorzsával, reszelt sajttal és 200 fokos sütőben 20 perc alatt süsd készre! Hagyd kicsit hűlni, mielőtt tálalnád!
Isteni szaftos és gyors ételek
A rohanó hétköznapok igazi megmentői, tele vannak gazdag, zamatos ízekkel, amelyek minden falatot különlegessé tesznek.
Tortilla tekercs – a tökéletes gyors vacsora
Ez az az étel, aminek csak a képzelet szab határt. Csak egy csomag tortillára lesz szükséged, amibe beletekerhetsz mindent, amit találsz otthon a hűtőben vagy a spájzban: salátalevelet, spenótlevelet, csemegeubit, paradicsomot, paprikát, retket, pirított bacont, tojáskarikát, majonézt, mustárt, különböző maradék szószokat (tudjuk, hogy mindenkinél lapul minimum 1 üveggel a hűtőben). Ha nagyon extrázni szeretnéd, akkor reszelj rá sajot és tedd be néhány percre a gondosan összeállított szendvicsedet a sütőbe grill fokozatra, vagy az air fryeredbe!
Fasírt, hamburger is kisülhet a maradék húsokból!
A húsokat daráld le, ezután fincsi fasírtot vagy hamburgerhúst tudsz belőlük készíteni, ráadásul egyik sem egy komoly kihívás, még a kezdők is könnyedén el tudják készíteni.
Hortobágyi húsos palacsinta
Ha nincs otthon daráló vagy egyszerűen nincs kedved még ezzel is bajlódni, akkor sem kell sokat agyalni azon, hogy mit csinálj a maradék sült húsból. Egyszerűen fel is kockázhatod, és máris megvan a töltelék a hortobágyi húsos palacsintához. Ehhez pedig még ugyan szükséges palacsinta tésztát kisütni, de az sem bonyolult. 25 dkg lisztet 3 darab tojással, és kevés sóval keverj simára, kb. 2 dl tejet adagolj hozzá, aztán még tegyél bele 2 evőkanál olajat.
A maradék hús szaftjában (ha van neki) elkeverünk 3 deci tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőnél 3. fokozat). A húsos töltelékkel megkenjük a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk mindet. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással, és a sütőben jól átforrósítjuk (legalább 10 perc). Meglocsoljuk a palacsinták tetejét a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.
A minőségi alapanyagok nemcsak az ízélményt emelik új szintre, hanem garantálják, hogy minden fogás különlegesen finom legyen. A Misihusinál megtalálod a legjobb minőségű húsárut, várunk webáruházunkban és piacpontjainkon is, hogy személyesen is válogathass a legfrissebb kínálatból. Legyen szó egy gyors hétköznapi vacsoráról vagy egy különleges alkalomról, nálunk minden szükséges hozzávalót megtalálsz, hogy tökéletesen sikerüljön az étel!