Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyors és ízletes receptek a forró nyári napokra

Gyors és ízletes receptek a forró nyári napokra

A minőségi, gondosan válogatott húsok kivétel nélkül ízletesebek, ínycsiklandóbbak, mint az olcsóbb és alacsonyabb minőségű bolti társaik. Már a kinézetükön is látszik a minőség. A MisiHusinál a prémium húsoknál nem adjuk alább! Legyen szó szárnyasról, marháról vagy sertésről, ha friss és kimagasló minőségi húsárut szeretnél vásárolni, nálunk a legjobb helyen jársz!

Hogyan válasszunk friss és minőségi húst a piacon?

Illat és szín alapján ellenőrizzük a hús frissességét! A friss hús semleges illatú. Kerüljük a kellemetlen vagy túl erős szagú húsokat!

A friss hús színe élénk piros, vagy rózsaszín, hústól függően, viszont semmiképp nem szürkés vagy barnás.

A minőségi húsok tapintásra rugalmasak, felületük nem nyálkás.

Amennyiben már megtaláltuk azt a hentest, akiben 100%-ig megbízunk, akkor nem kell aggódnunk, hogy esetleg romlásnak indult húst viszünk haza.

 

A nyári melegben ügyeljünk a húsok megfelelő hűtéséről is! Beszerzésük után siessünk haza és tegyük hűtőbe. Javasolt magunkkal vinni a piacra egy hűtőtáskát jégakkuval, hogy biztosítsuk a megfelelő hőmérsékletet a húsok számára. További tárolási tippekért olvasd el korábbi blogcikkünket a témában!

 

Élvezd a gyorsan elkészíthető és ínycsiklandó ételeket!

Nyáron az utolsó hely ahová vágyunk, az a konyha. Ez egy igazi kihívás a háziasszonyoknak: Nem elég, hogy odakint 30 fok van, a lakásban ráadásul elviselhetetlen a hőség. Viszont főzni kell. Ilyenkor jönnek jól a villámgyors receptek, amik megkönnyítik az életünket.

Ha inkább a kültéri főzést választanád, azt mondom, igazad van! Ez esetben ajánlom figyelmedbe grillereinket, amik egy laza családi grillezés elengedhetetlen hozzávalói. Bográcsoláshoz is megtalálsz mindent nálunk. A legjobb receptek gyűjteményét kültéri sütéshez-főzéshez itt megtalálod.

 

Ízletes és gyors receptek a forró napokra:

 

Cukkinis-tejszínes csirke tésztával

A nyár egyik nagy slágere a cukkini. Csirkével és tejszínnel pik-pakk elkészíthető, így nem kell órákig a konyhában szaunázni.

Hozzávalók:

3 db cukkini

40 dkg csirkemell

1 doboz főzőtejszín

1 csomag tészta

olaj

színes bors

A csirkét és a cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, majd feldaraboljuk. Egy kevés olajon fehéredésig sütjük a csirkemellet, majd hozzáadjuk a cukkinit is, és addig pároljuk, amíg meg nem puhul (kb. 3 perc). Hozzákeverjük a tejszínt, megsózzuk és megborsozzuk, majd még pár percig főzzük. Az elkészült cukkinis csirkét tésztára szedve tálaljuk. Jó étvágyat!

Húsos zöldségfasírt

Kánikulában a főzelékek nagyon jól tudnak esni és ráadásul gyorsan is elkészíthetőek. Most egy húsos zöldségfasírtot ajánlok feltétként, ami nagyon könnyű, de ugyanakkor laktató finomság.

Hozzávalók:

2 nagy burgonya

1 cukkini

40 dkg darált sertéshús

1 tojás

3 evőkanál zsemlemorzsa

friss zöldpetrezselyem

3 gerezd fokhagyma

só, bors

olaj

A burgonyát és a cukkinit megtisztítjuk, majd lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a tojást és a zsemlemorzsát. Fűszerezzük, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük, majd jól összegyúrjuk. Mikor összeállt, fasírtokat formálunk belőle és kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejét is átkenjük olajjal és 30 percen át sütjük 180 fokon. Időnként megforgatjuk, hogy jól átsüljenek. Jó étvágyat!

 

Darált hússal töltött karalábé

Még egy zöldséges recept. Viszont itt a cukkinit karalábéra cseréljük, és természetesen hús is kerül bele.

Hozzávalók:

4 db karalábé

1 fej hagyma

40 dkg darált hús

1 tojás

5 dkg vaj

2 dl tejszín

2 dl alaplé

1 csipet bors

1 kk só

1 marék petrezselyem (apróra vágva)

1 marék kapor

1 ek liszt

A karalábékat meghámozzuk, kivájjuk a közepüket. A darált húst összekeverjük a tojással, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal. A kivájt karalábédarabokat egy kis hagymán megdinszteljük, hozzákeverjük a darált húsos masszához, és visszatöltjük a karalábéba. A töltött paprikához hasonlóan, itt is készíthetünk olyan húsgombócokat, amiket nem töltünk vissza, talán úgy a gyerekek is szívesebben megeszik.

Készítsünk egy alaplevet, amit öntsünk a karalábék alá. Takarjuk le őket fóliával, és tegyük 180 fokos sütőbe fél órára. Ha megpárolódott, vegyük ki őket.

Vajjal, egy kis liszttel és apróra vágott petrezselyemmel és kaporral készítsünk világos rántást, majd vegyük le a tűzről, és ízlés szerint egy kis tejszínt is keverjünk hozzá. Ezzel a lével locsoljuk meg a karalábékat. Jó étvágyat!

 

Élvezd az ínycsiklandó és változatos ételeket a MisiHusi segítségével! Piacpontjainkra kilátogatva megtalálsz minden hozzávalót a fenti receptekhez is. Ha ebben a kánikulában nincs kedved elindulni otthonról, akkor mi ebben is segítünk: egyszerűen válaszd a házhozszállítást! Budapesten és egyes Pest megyei településekre vállaljuk a kiszállítást.